top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Kayrak

Dizi Incelemesi: Dogs of Berlin (Netflix Original)

Türk asıllı Alman futbolcu Orkan Erdem’in Türkiye-Almanya maçından 1 gece önce cinayete kurban gitmesinin ardından Berlin Polis teşkilatı hareketli günler yaşamaya başlar. Bir yanda Türk ama kendisini Alman olarak kabul ettirmeye çalışan polis Erol, diğer yanda ise cinayetlerde çok başarılı ama geçmişindeki neonazi lekesi nedeniyle teşkilatta hep olumsuzluklarla karşılaşan Kurt Grimmer.


Bu cinayetin basına yansımaması için uğraşan Berlin Polis teşkilatı, Kurt’un olumsuz geçmişinden dolayı yalnız çalışmasını istemez ve Almanya’daki nüfusun seslendiği şekilde yanına “Almancı” bir polis atar.

2 polis memurunun bu cinayete atanması ve akabinde Berlin’deki Lübnanlı Tarık Amir aşiretinin Berlin’i terör yuvası haline getirmesi insanların sabrını zorlamaya başlar.



Tarık Amir ve kardeşleri.


Erol’un Orkan Erdem cinayetine atanmadan önce ekibiyle Tarık Amir aşireti üzerinde 2 yıl kadar çalışmış olması, bu cinayetin de çözümlenmesinde önemli rol oynayacaktır. Berlin’in karanlık dünyası, bahis, şike, uyuşturucu ticareti, türk-alman sorunu, ırkçılık gibi birçok faktörün derinlemesine incelendiği dizi de kurgu çok iyi işlenmiş.



Senaryo sizi sıkmadan neredeyse 1 günde 10 bölümü izletecek kadar akıcı. Zira, ben 2 günde 10 bölümü tamamladım 🙂 Son günlerde dizi arayışında olanlara öneririz efendim, pişman olmazsınız.



6 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page